Klartext Bussbokning kliver in på den finska marknaden

18082017-_F9A5923

2020-05-05

De Ålandsbaserade bussbolagen Viking Line Buss och Williams Buss byter ut sina gamla bussplaneringssystem

Detta innebär att Klartext Bussbokning fått in sina första referenskunder på den finska marknaden.

Viking Line Buss är ett helägt dotterbolag till Viking Line som kör både lokaltrafik och turisttrafik på Åland. Företaget bildades 1942 och gick tidigare under namnet Sundqvist Buss efter grundaren Alfons Sundqvist.
Även Williams Buss trafik består av både lokal- och beställningstrafik på Åland. Williams Buss grundades 1925 ingår i Rederiaktiebolaget Eckerös koncern. Nu väljer även de att samtidigt som Viking Line Buss driftsätta Klartext Bussbokning. Detta blir Klartext Bussboknings första steg in på den finska marknaden.

?Att expandera till våra grannländer har alltid varit ett mål för oss och det är förstås fantastiskt roligt att vi nu får inte bara en utan två referenskunder på den finska marknaden. Det finska arbetssättet skiljer sig lite från de svenska bussbolagens och därför bygger vi in en del anpassningar i systemet. När dessa är på plats har vi alla förutsättningar för att bearbeta fler finska bussbolag!? säger Fredrik Schön, Business Unit Manager på Transiro.

Transiro förvärvade i december 2019 Sindas Informationssystem AB med produkterna Klartext Bussbokning och Kassanova Affärssystem. Sindas är sedan den 1 januari 2020 uppdelat i Transiro Retail och Transiro Eco Transport och är båda dotterbolag till Transiro Int som är ett börsnoterat bolag.